ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

“Οπτικοακουαστικό ντοκουμέντο. Η ιστορία της Ευαγγελίας Κουτσαντώνη – Αϊβάζογλου που έχασε 23 άρρενες συγγενείς στην Μικρασιατική Καταστροφή“.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2012 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΑΛΤΑΙΤΣ ΣΤΗ ΣΚΥΡΟ


 Στις αναρτήσεις μας περιλαμβάνονται ανταποκρίσεις και ντοκουμέντα του Κωνσταντίνου Φαλτάις, Πολεμικού ανταποκριτή και ναύτη στο θωρηκτό Αβέρωφ, τα οποία συγκέντρωσε και επιμελήθηκε η εγγονή του και επίσης δημοσιογράφος Άννα Φαλτάιτς.

Ο γιός του Μάνος και η συζυγός του Αναστασία, κύτταρα πολιτισμού και οι δύο που δρουν στην Σκύρο και προσελκύουν με τις εκδηλώσεις τους, επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα και τον κόσμο, μαζί με το Αδερφάτο των Φίλων του Μουσείου, ετοίμασαν για φέτος πολλές και ενδιαφέρουσες επετειακές εκδηλώσεις που ξεκινούν την Κυριακή 12 Αυγούστου.

Αποτείνοντας έναν μικρό φόρο τιμής σε εκείνον τον πολεμικό ανταποκριτή που έζησε και  περιέγραψε τους Βαλκανικούς πολέμους και την Μικρασιατική καταστροφή με την πένα του, ετοιμάζουμε ένα ηχητικό ντοκουμέντο γαι την απελευθέρωση της Καβάλας το 1913 που θα ανρτηθεί την ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων.  



  ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

          Το Αδερφάτο των Φίλων του Μουσείου Μάνου και Αναστασίας Φαλτάϊτς, σύμφωνα με τους προγραμματικούς του σκοπούς, τους στόχους και τις αρχές που έθεσε στην Ιδρυτική  του Διακήρυξη, οργανώνει το καλοκαίρι του 2012 τον επετειακό εορτασμό της ίδρυσης του Μουσείου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης σαράντα οκτώ χρόνων από τη  σύστασή του κατά τον Αύγουστο του 1964. Η επέτειος με αφετηρία την ίδρυση του Μουσείου καθιερώνεται από φέτος και κάθε καλοκαίρι, σαν  βασική εορταστική εκδήλωση, που αναλαμβάνει στο εξής  το Αδερφάτο των Φίλων του Μουσείου από τώρα και στο εξής.
 
          Το ετήσιο αυτό γεγονός θα αποτελεί τον άξονα γύρω από τον οποίο θα στρέφονται και θα κινούνται τα επί μέρους προγράμματα, που θα αφορούν την αξιοποίηση, πανελλήνια και με ευρύτερη προβολή των πνευματικών, καλλιτεχνικών, ιστορικών και πολιτιστικών αξιών, που συνθέτουν την εν γένει πνευματική οντότητα του Μουσείου.

          Οι εκδηλώσεις θα πλαισιώνονται με διαλέξεις, ιστορικές αναλύσεις, προβολές και εκθέσεις αυθεντικών ντοκουμέντων από τα ιστορικά κειμήλια του Μουσείου, τα βιβλία, τα δημοσιεύματα σε περιοδικά και εφημερίδες της εποχής, φωτογραφικό υλικό, καθώς και τα χειρόγραφα του Κωνσταντίνου Φαλτάϊτς, από το πολυτιμότατο ιστορικό του Αρχείο, που φυλάσσεται στο Μουσείο.

 Η Πρόεδρος                                                                Η Γενική Γραμματέας


Αντωνία Βαθάκου                                                      Φρύνη  Παπαλημναίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου