ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

“Οπτικοακουαστικό ντοκουμέντο. Η ιστορία της Ευαγγελίας Κουτσαντώνη – Αϊβάζογλου που έχασε 23 άρρενες συγγενείς στην Μικρασιατική Καταστροφή“.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Τμήμα του αρχείου του αείμνηστου, Κώστας Φαλτάϊτς... ταξιδεύει Αμερική!

Στο πλαίσιο του ιστορικού συνεδρίου για τις γενοκτονίες των χριστιανικών πληθυσμών στην Τουρκία, που πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Μαΐου στο Σικάγο των ΗΠΑ, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν ιστορικά ρεπορτάζ, ημερολογιακές σημειώσεις και αδημοσίευτες συνεντεύξεις του αύμννηστου δημοσιογράφου και πολεμικού ανταποκριτή Κώστα Φαλτάϊτς, από την συμμετοχή του στην Μικρασιατική Εκστρατεία μέχρι και την Καταστροφή της Σμύρνης.



Το συνέδριο “The Ottoman Turkish Genocides of Anatolian Christians: A Common Case Study”, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ολοκαυτώματος & Μορφωτικό Κέντρο του Σικάγο, είναι το πρώτο μεγάλο κοινό διεθνές συνέδριο που αφιερώνεται στην εξέταση των τριών γενοκτονιών από τους Τούρκους (Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων).
 Διοργανωτές ήταν οι : Asia Minor and Pontos Hellenic Research Center (AMPHRC), Armenian National Committee, και Assyrian Center for Genocide Studies.

Κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά σε κεφάλαια του βιβλίου του Κώστα Φαλτάϊτς, «Αυτοί Είναι οι Τούρκοι – Αφηγήματα των σφαγών της Νικομήδειας», από την καθηγήτρια κ. Ellene Phufas-Jousma.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου