ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

“Οπτικοακουαστικό ντοκουμέντο. Η ιστορία της Ευαγγελίας Κουτσαντώνη – Αϊβάζογλου που έχασε 23 άρρενες συγγενείς στην Μικρασιατική Καταστροφή“.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ-Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ



Σημαντικές ομιλίες με ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία από διακεκριμένους πανεπιστημιακούς, καθηγητές και ιστορικούς, περιείχαν οι δύο πρώτες συνεδρίες του διήμερου ιστορικού συνεδρίου με τίτλο «Η μάχη του Κιλκίς και ο Β’ Βαλκανικός πόλεμος», που ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013, το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου.


Οι εργασίες του Συνεδρίου που διοργανώνει ο Δήμος Κιλκίς και το τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Μάχη του Κιλκίς-Λαχανά και την απελευθέρωση της πόλης, θα κλείσουν αύριο το μεσημέρι Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η παρουσία και των έξι θεματικών ενοτήτων:

“Ζητήματα ιστορίας Β” Βαλκανικού Πολέμου”. “Ο Β” Βαλκανικός Πόλεμος”. “Η Μάχη του Κιλκίς”. “Η Μάχη του Κιλκίς από τη βουλγαρική σκοπιά”. “Η Μάχη του Κιλκίς στη λογοτεχνία και στην τέχνη”.

Η έναρξη του συνεδρίου έλαβε χώρα σήμερα, παρουσία των βουλευτών κ.κ. Ε. Αγαθοπούλου και Γ. Γεωργαντά, του Αν. Δημάρχου κ. Π. Κολότσιου, του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Γκουντενούδη, εκπροσώπων της Ιεράς Μητρόπολης Κιλκίς και της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας “ΠΟΝΤΟΣ”, του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Αν. Λιάπη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κ. Γιαννόπουλου, του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής “Κιλκίς 1913-2013” κ. Αν. Αμανατίδη, Αντιδημάρχων, Προέδρων Οργανισμών του Δήμου, δημοτικών συμβούλων, περιφερειακών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, του Πρόεδρου του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ κ. Θ. Χατζηπαντελή, καθηγητών πανεπιστημίου, εκπαιδευτικών, αλλά και πλήθους κόσμου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου